Cat Z-line elektrisk gravemaskin

Rental Group Ekspert bestiller ytterligere 6 el-gravemaskiner

Flere og flere bygg- og anleggsplasser krever elektriske gravemaskiner for å redusere utslipp, bedre luftkvaliteten samt minske støy og vibrasjoner. Dette gjelder spesielt i byer og tettsteder hvor effektene er åpenbare, ifølge Kjell Sæter som er daglig leder i Rental Group Ekspert. 

Rental Group Ekspert signerte nylig opsjonsavtale med Pon Equipment på seks nye elektriske Caterpillar gravemaskiner. Maskinene er batterielektriske og kjøres uten kabel, med stor integrert lader og mulighet for ekstern hurtiglading med CCS2-standard. Med de nye maskinene (2 stk. Caterpillar 320 Z-Line 25 tonn og 4 stk. Caterpillar 310-Z-Line 10 tonn) blir Rental Group Ekspert landets største utleier av utslippsfritt materiell, med 14 el-gravemaskiner, 5 el-hjullastere og 2 el-lastebiler. 

– Etterspørselen i markedet er stor, og som utleieselskap må vi kunne levere utstyret kundene våre trenger. Vi må også ta vår del av samfunnsansvaret med tanke på miljøkrav og bærekraftige løsninger, sier Kjell Sæter. 

Ifølge storkundeansvarlig Gunder Grimsrud i Pon Equipment, er dette den største enkeltordren de har fått på Z-Line gravemaskiner. 

– Med slike bestillinger kreves det kompetanse og god oppfølging fra oss som leverandør. Vi følger både utviklingen og markedet tett for å kunne være gode rådgivere i en bransje som endrer seg i rask takt. Og kunder som Rental Group Ekspert er med å pushe oss på og hele tiden utvikle nye løsninger, uttaler Grimsrud. 

Avtalen er gjort med forbehold om at søknaden om ENOVA-støtte blir godkjent.