Hopp til innhold
Publisert 29. mai 2024 | Sist oppdatert 29. mai 2024

Rental Group har kjøpt aksjene i Agder Gruppen AB og Steens T&E Verkstad AB

Rental Group har kjøpt 100 prosent av aksjene i de to svenske virksomhetene Agder Gruppen AB og Steens T&E Verkstad AB. Selskapene var eid av konkursboet etter Agder Gruppen i Norge, og har vært i tilnærmet normal drift etter konkursen i Agder Gruppens norske virksomheter.

Ifølge CEO i Rental Group, Erik Sollerud, er oppkjøpet gjort etter en grundig vurdering av virksomhetene.

Vi har vært i forhandlinger med boet etter Agder Gruppen siden 8. mai, og vi vurderte tidlig de svenske selskapene som interessante. Agder Gruppen AB og Steens T&E Verkstad AB vil tilføre oss kapasitet og viktig kompetanse for å kunne vokse videre i det svenske markedet. Dette vil åpenbart styrke vår allerede etablerte virksomhet i Sverige da vi nå får med oss en stor gruppe med dyktige ansatte som kjenner markedet godt. Videre vil det gi oss en høyere veksttakt, styrke våre servicetjenester – og ikke minst vil vi bli en enda sterkere løsningsleverandør i Sverige, uttaler Sollerud.

Rental Group består av den norske utleievirksomheten Rental Group Norway AS og har hovedkontor på Lysaker, samt utleieavdelinger spredt omkring i Norge. I tillegg har konsernet spesialistselskapene Rental Group Mobility AS, Rental Group Crane AS og Rental Group Trading AS, samt Rental Group Sweden. Sollerud er overbevist om at oppkjøpet vil å styrke og komplementere konsernets satsing i Sverige.

Agder Gruppen AB og Steens T&E Verkstad AB har flere pågående avtaler med kunder, og dette skal vi bygge videre på. Vi har som kjent en betydelig maskinpark i Norge, og ikke minst har vi høy og bred kompetanse i egen organisasjon som fortsatt vil jobbe tett på tvers av landene. Vi ser også store muligheter innenfor nullutslippsløsninger i det svenske markedet. Totalt sett vil oppkjøpet av de to svenske virksomhetene styrke og komplementere vår virksomhet både i Norge og Sverige, avslutter Sollerud.