Rental Group kjøper 10 Sandvik borerigger

Rental Group Machine og Sandvik har inngått avtale om levering av ti stykk Sandvik overjordsrigger. Avtalen ble signert etter over ett år med møter, testing av rigger, og forhandlinger. Rigg nummer to er i ferd med å bli overlevert.

– Jeg er sikker på at dette er et riktig valg, og ønsker RG velkommen til en spennende reise. Vi har produktene, en fantastisk dedikert og dyktig gjeng på parts & service, og nå skal vi sammen bevise at vi er tilliten verdig, sier Tor Arne Rønningen, salgssjef overjordsrigger i Sandvik, i en pressemelding.

RG Machine har gått for Sandviks boreriggmodell DX800i. Overjordsriggene, som leveres med fullserviceavtaler, dekker hullområdet 3-5 tommer og leveres med 25 kilowatt høyfrekvens hammer.

DX800i er utstyrt med et intelligent overvåkningssystem og kan bore i full auto både ned og opp, flytte til neste hull og auto oppretting av tårn, opplyser Sandvik i meldingen.

Med RockPulse sensoren analyseres all energi som påføres borestrengen og hvor godt denne utnyttes. Med 290 grader sving har den et dekningsareal på 55 kvadratmeter, skriver Sandvik i meldingen.

Ifølge Sandvik har hytta et lavt støynivå på 73,5 desibel

– Vi er veldig godt fornøyde med prosessen og dialogen vi har med Sandvik, der fokuset i tillegg til høy produksjon hele tiden har vært rettet mot miljø og digitalisering, sier daglig leder Pål Brandvold i RG Machine.

– Vi merker en klar økende leietrend også på overjordsrigger, og det er da viktig å kunne tilby hele denne pakken til våre kunder. Jeg håper å se løsninger for nullutslipp også i dette segmentet innen kort tid, tilføyer Brandvold.